Muffins med lite sukker
Disse muffinsene med lite sukker er både sunne og smakfulle. Med en blanding av havregryn, banan og hakket sukkerfri sjokolade, vil disse muffinsene gi deg energi og metthetsfølelse uten å påvirke blodsukkeret for mye. Oppskriften er enkel å følge, og de ferdige muffinsene er perfekte for en rask frokost eller sunn snack på farten.
Forberedelse 10 minutes mins
Steketid 20 minutes mins
Total tid 30 minutes mins
Porsjoner 12 mufffin
Kalorier 132 kcal
- 2 modne bananer most (ca. 200 g)
- 2 store egg
- 120 ml melk kan bruke plantebasert alternativ
- 60 ml nøytral olje solsikkeolje eller rapsolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 100 g bær frosne eller ferske
Forvarm ovnen til 200°C. Sett muffinsformer i en muffinsbrett eller bruk en non-stick muffinsform.
Mos bananene godt i en bolle. Tilsett egg, melk, olje og vaniljeekstrakt og rør godt.
I en annen bolle, bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt.
Tilsett de tørre ingrediensene i bananblandingen og rør forsiktig til alt er godt blandet.
Vend inn bærene i røren.
Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll hver form ca. 2/3 full.
Stek muffinsene i ca. 18-20 minutter, eller til de er gyldne og en tannpirker satt i midten kommer ut ren.
- Hvis du vil gjøre muffinsene litt søtere, kan du erstatte noen av bringebærene med blåbær eller en annen søt bær.
- Du kan også legge til litt ekstra smak ved å tilsette en teskje vaniljeekstrakt til deigen.
- For en sunnere variant kan du erstatte hvetemel med havremel eller mandelmel.
- For å unngå at muffinsene blir tørre kan du bruke et mattermometer for å sikre at de er ferdigstekte, eller sjekke dem ved å stikke en tannpirker i midten av muffinsen. Hvis tannpirkeren kommer ut ren, er muffinsene klare.
Calories: 132kcalCarbohydrates: 16gProtein: 3gFat: 6gFiber: 2g