Go Back
+ servings
Muffins med banan og kakao

Muffins med banan og kakao

Oppskriften for Muffins med banan og kakao er enkel å følge og gir 12 muffins. Den inneholder ingredienser som modne bananer, egg, sukker, vegetabilsk olje, mel, kakao, bakepulver og salt. Det tar ca 20-25 minutter å bake muffinsene, og de bør avkjøles før servering. Oppskriften er perfekt for deg som ønsker å lage noe godt og sunt for hele familien, og er en god måte å bruke opp modne bananer på.
Forberedelse 15 minutes
Steketid 20 minutes
Total tid 35 minutes
Rett Muffins
Porsjoner 12 muffins
Kalorier 200 kcal

Ingredienser
  

  • 3 store modne bananer
  • 2 egg
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kakao
  • En klype salt

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader C (160 grader C dersom ovnen er varmluft).
  • Mos bananene med en gaffel i en stor bolle.
  • Tilsett eggene, sukker, rapsolje og vaniljesukker, og rør ingrediensene sammen til en jevn røre.
  • I en annen bolle, bland mel, bakepulver, kakao og salt.
  • Tilsett melblandingen til bananrøren og rør forsiktig sammen.
  • Fordel deigen i muffinsformer, og sett i ovnen i ca. 20 minutter, eller til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.

Tips

Du kan også bruke glutenfrie mel eller speltmel for å lage glutenfrie muffins.
For å gjøre muffinsene mer søte, kan du tilsette litt ekstra sukker eller melis.

Næringsinnhold

Calories: 200kcalCarbohydrates: 25gProtein: 3gFat: 10g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!