Go Back
+ servings
Gulrotmuffins med valnøtter

Gulrotmuffins med valnøtter

Denne oppskriften gir deg 12 deilige og næringsrike gulrotmuffins med tilsetning av valnøtter. De er perfekte som en sunnere frokost eller etter-trening snack, og kan enkelt fryses ned for å ha en sunn snack klar til å ta med på tur.
Forberedelse 10 minutes
Steketid 25 minutes
Total tid 35 minutes
Rett Muffins
Porsjoner 12 muffins
Kalorier 220 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl valnøtter hakket
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 2 egg
  • 1 dl vegetabilsk olje
  • 2 dl revet gulrot
  • 1/2 dl melk

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader celsius og forbered muffinsformene.
  • I en stor bolle, rør sammen sukker, hvetemel, havregryn, valnøtter, bakepulver, salt og kanel.
  • I en annen bolle, rør sammen egg, vegetabilsk olje, revet gulrot og melk. Tilsett deretter denne blandingen til den tørre ingrediensene og rør forsiktig sammen.
  • Fyll muffinsformene til 2/3 med røren.
  • Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.
  • La muffinsene avkjøles litt før de tas ut av formene.

Tips

Du kan også tilsette rosiner eller andre tørkede frukt for ekstra smak.
Muffinsene kan fryses ned for å ha en sunn snack klar til å ta med på tur.

Næringsinnhold

Calories: 220kcalCarbohydrates: 30gProtein: 3gFat: 11g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!