Go Back
+ servings
Muffins med squash

Muffins med squash

Oppskrift på sunne muffins med squash som gir 12 muffins.
Disse muffinsene er perfekte til frokost eller som en sunn snack, og inneholder kun 175 kalorier per muffin.
De er en flott måte å bruke squash på og er krydret med kanel og muskatnøtt for en deilig smak.
Total tid for å lage oppskriften er 35-40 minutter.
Forberedelse 15 minutes
Steketid 25 minutes
Total tid 40 minutes
Rett Muffins
Porsjoner 12 muffins
Kalorier 175 kcal

Ingredienser
  

  • 250 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 2 egg
  • 150 g brunt sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g revet squash

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader og sett muffinsformer i en muffinsform.
  • Bland sammen mel, bakepulver, natron, salt og kanel i en stor bolle.
  • I en annen bolle, visp sammen egg, brunt sukker, olje og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
  • Hell våtblandingen i melblandingen og rør til alt er godt blandet.
  • Tilsett så squashen og rør igjen.
  • Fordel røren i muffinsformene, fyll dem ca. 2/3 fulle.
  • Stek i ca. 20-25 minutter eller til en tannpirker satt inn i midten av muffinsen kommer ut ren.
  • Avkjøl i formen i noen minutter, før du tar dem ut av formen og lar dem avkjøles helt på en rist.

Tips

Du kan bruke en hvilken som helst type squash til denne oppskriften, men det kan være lurt å fjerne overskuddet av vann før du bruker den.
Hvis du vil ha en ekstra søt smak, kan du legge til litt revet eple eller gulrot i røren.
Disse muffinsene kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil 3 dager, eller fryses i opptil 2 måneder.

Næringsinnhold

Calories: 175kcalCarbohydrates: 23gProtein: 4gFat: 8g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!