Lyse muffins med vaniljekrem (Søt godbit!)

Lyse og luftige muffins, fylt med deilig vaniljekrem og toppet med en søt glasur, er en perfekt godbit som kan lages på kort tid.

Denne oppskriften på lyse muffins med vanlijekrem er ikke bare enkel å lage, men også en fantastisk måte å imponere familien eller gjestene dine på.

Prøv denne oppskriften nå og se hvorfor disse muffinsene er så populære!

Lyse muffins med vaniljekrem

Lyse muffins med vaniljekrem

Lyse muffins med vaniljekrem

Lyse muffins med vaniljekrem er en enkel og deilig oppskrift som gir 12 saftige muffins med en søt vaniljekremfylling i midten. Disse muffinsene er perfekte til enhver anledning, og vil helt sikkert bli en favoritt blant familie og venner.
Forberedelse 15 minutes
Steketid 20 minutes
Total tid 36 minutes
Rett Muffins
Porsjoner 12 muffins
Kalorier 285 kcal

Ingredienser
  

  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 100 g sukker
  • 2 store egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 75 g smør smeltet og avkjølt
  • 12 ts vaniljekrem
  • 100 g melis
  • 2 ss melk
  • friske bær til servering

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader og legg ut 12 muffinsformer i en muffinsbrett.
  • I en bolle, sikt sammen mel, bakepulver og natron.
  • I en annen bolle, visp sammen sukker og egg til det blir luftig og lyst i fargen. Tilsett deretter melk og vaniljeekstrakt og bland godt.
  • Tilsett deretter de tørre ingrediensene i eggeblandingen og rør forsiktig sammen til alt er godt blandet.
  • Tilsett deretter smeltet smør og rør forsiktig til deigen er jevn.
  • Fordel deigen i muffinsformene, fyll hver form ca 2/3 full.
  • Lag en fordypning i midten av hver muffins og fyll med en teskje vaniljekrem.
  • Stek muffinsene i ovnen i ca 20 minutter eller til de er gyldenbrune og gjennomstekte.
  • Ta muffinsene ut av ovnen og la dem avkjøles i brettet i ca 5 minutter før du tar dem ut og lar dem avkjøles helt på en rist.
  • Mens muffinsene avkjøles, lag glasuren ved å blande sammen melis og melk til det blir en jevn blanding.
  • Når muffinsene er helt avkjølt, hell en teskje glasur over hver muffins og topp med friske bær.

Tips

Hvis du vil ha en ekstra intens vaniljesmak, kan du tilsette en halv teskje vaniljepulver i deigen i tillegg til vaniljeekstraktet.
Pass på å ikke fylle muffinsformene for mye med deig, da dette kan føre til at muffinsene sprekker eller blir tørre.
Disse muffinsene kan serveres både varme og kalde.

Næringsinnhold

Calories: 285kcalCarbohydrates: 33gProtein: 4gFat: 15gFiber: 1g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!
Prøvd denne oppskriften?
Lyse muffins uten melk (perfekt for deg med laktoseintoleranse)

Derfor må du prøve lyse muffins med vaniljekrem

Disse muffinsene er en herlig godbit som er enkel å lage og smaker helt fantastisk! Den myke og luftige konsistensen av muffinsen kombinert med den deilige vaniljekremen er en perfekt match som vil glede smaksløkene dine.

Server disse muffinsene til gjestene dine eller ta dem med deg til en piknik i parken. Uansett hva du gjør, vil disse muffinsene garantert bli en hit!

+ posts

Leave a Comment

Recipe Rating