Bananmuffins uten egg og melk (Allergivennlige muffins)

Er du på jakt etter en sunn og deilig muffinsoppskrift som passer for alle med melke- og eggallergi? Da er bananmuffins uten egg og melk den perfekte muffinsoppskriften for deg!

Disse bananmuffinsene er både saftige og smakfulle, og inneholder verken melk eller egg. Prøv dem i dag og imponer gjestene dine med en oppskrift som passer for alle!

Bananmuffins uten egg og melk oppskrift

bananmuffins uten egg og melk

Bananmuffins uten egg og melk

En oppskrift på saftige og smakfulle bananmuffins som passer for alle med melke- og eggallergi. Oppskriften kan også tilpasses med forskjellige tilleggsingredienser for å variere smaken.
Forberedelse 10 minutes
Steketid 20 minutes
Total tid 30 minutes
Rett Muffins
Porsjoner 12 muffins
Kalorier 200 kcal

Ingredienser
  

  • 3 modne bananer
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vegetabilsk olje
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts kanel valgfritt

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader celsius.
  • Mos bananene i en bolle.
  • Tilsett sukker, vegetabilsk olje og vaniljesukker til bananene og bland godt.
  • I en annen bolle, bland havremel, bakepulver, natron, salt og kanel (hvis ønskelig).
  • Tilsett melet til bananblandingen og bland til det er godt blandet.
  • Fordel deigen i muffinsformene og stek i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte.

Tips

Du kan også legge til hakkede nøtter eller sjokoladebiter i deigen for ekstra smak og crunch.
Du kan også erstatte havremel med ett eller flere andre meltyper, som f.eks. mandelmel, for å gjøre muffinsene glutenfrie.

Næringsinnhold

Serving: 1muffinCalories: 200kcalCarbohydrates: 25gProtein: 2gFat: 11g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!
Prøvd denne oppskriften?
Glutenfri bananmuffins med havregryn

Derfor må du prøve bananmuffins uten egg og melk

Dette er en oppskrift som passer for alle, enten du er allergisk mot egg eller melk, eller kanskje ikke har disse ingredisene tilgjengelige i kjøleskapet.

I tillegg er bananmuffinsene veldig saftige og smakfulle, og kan tilpasses med forskjellige tilleggsingredienser for å variere smaken. Prøv dem i dag!

mona nilsen - skribent hos muffinsoppskrift.no
Muffinsekspert | + posts

Mona er en lidenskapelig baker og medgründer Muffinsoppskrift.no. Hun har bakt siden hun var liten jente og har alltid hatt en spesiell forkjærlighet til muffins. Hun er glad for å dele favorittoppskriftene og baketipsene sine med resten av Norge.