Go Back
Muffins med rosiner

Muffins med rosiner

Muffins med rosiner er perfekte for å tilfredsstille søtsuget på en sunn måte. De er enkle å lage og smaker fantastisk.
Server dem til kveldskosen eller som en liten snack når som helst på dagen.
Forberedelse 15 minutes
Steketid 20 minutes
35 minutes

Ingredienser
  

  • 225 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 115 g sukker
  • 1 egg
  • 240 ml melk
  • 80 ml nøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g rosiner

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 200°C og legg muffinsformer i et muffinsbrett.
  • Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en stor bolle.
  • I en annen bolle, visp sukker og egg sammen til det blir lyst og luftig. Tilsett melk, olje og vaniljeekstrakt og rør godt.
  • Hell våt ingrediensblandingen over i tørr ingrediensblanding og rør forsiktig til alt er godt blandet.
  • Rør inn rosiner.
  • Fordel røren i muffinsformene, fyll dem ca 2/3 fulle.
  • Stek muffinsene i 18-20 minutter eller til de er gyldenbrune og en tannpirker kommer ut ren når den stikkes inn i midten av en muffins.
  • Ta muffinsene ut av ovnen og la dem avkjøles i brettet i ca 5 minutter før du tar dem ut og legger dem på en rist for å avkjøle helt.

Tips

For en enda mer intens rosin-smak kan du legge rosiner i vann i 15 minutter før du blander dem inn i røren. Du kan også drysse litt sukker på toppen av muffinsene før du steker dem for å få en ekstra crispy overflate.
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!