Muffins med rosiner er perfekte for å tilfredsstille søtsuget på en sunn måte. De er enkle å lage og smaker fantastisk. Server dem til kveldskosen eller som en liten snack når som helst på dagen.
Sett ovnen på 200°C og legg muffinsformer i et muffinsbrett.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en stor bolle.
I en annen bolle, visp sukker og egg sammen til det blir lyst og luftig. Tilsett melk, olje og vaniljeekstrakt og rør godt.
Hell våt ingrediensblandingen over i tørr ingrediensblanding og rør forsiktig til alt er godt blandet.
Rør inn rosiner.
Fordel røren i muffinsformene, fyll dem ca 2/3 fulle.
Stek muffinsene i 18-20 minutter eller til de er gyldenbrune og en tannpirker kommer ut ren når den stikkes inn i midten av en muffins.
Ta muffinsene ut av ovnen og la dem avkjøles i brettet i ca 5 minutter før du tar dem ut og legger dem på en rist for å avkjøle helt.
Tips
For en enda mer intens rosin-smak kan du legge rosiner i vann i 15 minutter før du blander dem inn i røren. Du kan også drysse litt sukker på toppen av muffinsene før du steker dem for å få en ekstra crispy overflate.
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!