Å lage muffins uten bakepulver kan høres ut som en vanskelig oppgave, men med denne oppskriften vil du kunne lage de mest saftige og smakfulle muffinsene uten problemer.
Ikke la mangel på bakepulver hindre deg i å lage deilige muffins hjemme!
Muffins uten bakepulver

Muffins uten bakepulver
Ingredienser
- 2 store egg
- 100 g sukker
- 120 ml melk
- 80 ml olje
- 190 g hvetemel
- 2 ts bakepulverstatning
- 1 ts vaniljesukker
- en klype salt
- 1/2 kopp friske bær valgfritt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C og sett muffinsformer i en muffinsbrett.
- Pisk egg og sukker sammen til det blir lyst og luftig.
- Tilsett melk og olje i eggeblandingen og visp godt.
- Sikt mel, bakepulverstatning, vaniljesukker og salt sammen i en annen bolle.
- Tilsett den tørre blandingen i eggeblandingen og rør godt sammen.
- Vend forsiktig inn bærene i deigen.
- Fordel deigen i muffinsformene og stek i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ta muffinsene ut av ovnen og la dem avkjøle seg i noen minutter før du tar dem ut av muffinsbrettet.
Tips
Prøv å ikke overblande deigen, da det kan føre til tørre muffins.
Næringsinnhold
Derfor må du prøve disse muffins uten bakepulver
Disse muffinsene er et fantastisk alternativ for alle som er ute etter en enkel og sunn muffinsoppskrift uten bakepulver. De er både lette å lage og smaker fantastisk, takket være kombinasjonen av de ulike krydderne og søtningen fra honningen og eplet.
De er også et sunnere alternativ til vanlige muffins, med mindre sukker og fett, men likevel mettende og deilige.

Mona er en lidenskapelig baker og medgründer Muffinsoppskrift.no. Hun har bakt siden hun var liten jente og har alltid hatt en spesiell forkjærlighet til muffins. Hun er glad for å dele favorittoppskriftene og baketipsene sine med resten av Norge.