Oppskriften på disse grove bananmuffinsene er enkel å følge, og resultatet blir saftige og smakfulle muffins med en god dose fiber. Denne oppskriften er ypperlig for deg som ser etter muffins med litt mer grovhet enn de klassiske lyse muffinsene.
Grove bananmuffins er som skapt for en god helgefrokost eller et sunt mellommåltid på jobb!
Grove bananmuffins oppskrift

Grove bananmuffins oppskrift
Ingredienser
- 2 store modne bananer
- 2 egg
- 2 dl melk
- 1/2 dl vegetabilsk olje
- 2 dl havremel
- 1 dl speltmel
- 1 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/2 dl hakket nøtter valgfritt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader C.
- Mos bananene i en bolle.
- Tilsett egg, melk, og vegetabilsk olje til bananene, og rør godt sammen.
- I en annen bolle, miks havremel, speltmel, sukker, bakepulver, salt, og vaniljesukker.
- Tilsett det tørre til det våte, og rør forsiktig sammen.
- Tilsett eventuelt hakket nøtter.
- Fordel deigen i muffinsformer, og stek i ovnen i ca 20-25 minutter.
Tips
Du kan bytte ut nøttene med frø eller andre tørkede frukt for variasjon.
Næringsinnhold
Derfor må du prøve disse grove bananmuffinsene
Disse grove muffinsene er perfekte for deg som ønsker en søt og mettende frokost eller mellommåltid med ekstra fiber. Bananene gir muffinsene en saftig konsistens, mens havre- og speltmel gir en god dose fiber.
Prøv å variere smaken med forskjellige typer nøtter eller tørkede frukt for å gjøre oppskriften enda mer interessant og tilpasset dine smakspreferanser.

Hilde er en selvlært baker og medgründer av nettstedet Muffinsoppskrift.no. Hun har alltid hatt en lidenskap for å lage deilige og unike muffinsoppskrifter. Hilde er spent og glad for å kunne dele bakeopplevelsene sine og inspirere andre til å bake muffins.