Glutenfrie bananmuffins er en god måte å nyte en god muffins uten å få mageproblemer. Disse muffinsene er myke og saftige, og perfekte for deg som ikke tåler gluten. De er også superenkle å lage, og passer for både store og små.

Glutenfri bananmuffins
En enkel og smakfull oppskrift på glutenfrie bananmuffins som passer for hele familien.
Ingredienser
- 2 store bananer
- 2 egg
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl melk
- 1/2 dl vegetabilsk olje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 dl glutenfritt mel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/4 ts salt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Mos bananene i en bolle med en gaffel.
- Tilsett eggene, sukker, melk, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt til bollen med bananene og rør godt.
- I en annen bolle, bland glutenfritt mel, bakepulver, natron og salt.
- Tilsett det tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og rør forsiktig sammen.
- Fordel deigen i muffinsformer, og stek i ovnen i ca 20-25 minutter eller til muffinsene er gylne og gjennomstekte.
- La muffinsene avkjøle seg på rist før de serveres.
Tips
Du kan også tilsette hakket sjokolade eller nøtter for ekstra smak.
Oppbevar muffinsene i en lufttett beholder for å holde dem myke og saftige.
Oppbevar muffinsene i en lufttett beholder for å holde dem myke og saftige.
Næringsinnhold
Calories: 150kcalCarbohydrates: 23gProtein: 3gFat: 5g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!
Derfor må du prøve glutenfrie bananmuffins
- De er glutenfrie, og passer derfor for deg som ikke tåler gluten.
- De er enkle å lage og passer for hele familien.
- De er saftige og smakfulle, og kan varieres med ulike tillegg som sjokolade eller nøtter.

Hilde er en selvlært baker og medgründer av nettstedet Muffinsoppskrift.no. Hun har alltid hatt en lidenskap for å lage deilige og unike muffinsoppskrifter. Hilde er spent og glad for å kunne dele bakeopplevelsene sine og inspirere andre til å bake muffins.