Disse deilige bananmuffinsene er fylt med smaken av modne bananer og kremet yoghurt. De er perfekte som en søt og mettende frokost, en godbit om kvelden, eller et godt mellommåltid.
Oppskriften er et godt eksempel på hvor allsidige muffins er, ettersom noen kanskje tenker at yoghurt aldri er noe som kan brukes i muffins. Men denne oppskriften beviser at muffins med banan og yoghurt passer utmerket sammen.
Prøv oppskriften og kjenn den deilige smaken i dag!
Bananmuffins med yoghurt oppskrift

Bananmuffins med Yoghurt
Ingredienser
- 2 store modne bananer
- 1 egg
- 100 g sukker
- 125 g yoghurt
- 65 g mel
- 65 g havremel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 65 g hakkede nøtter valgfritt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader C.
- Mos bananene i en bolle.
- Tilsett egg, sukker, yoghurt og vaniljeekstrakt til bananblandingen og rør godt.
- I en annen bolle blander du mel, havremel, bakepulver og salt.
- Tilsatt den tørre ingrediensblandingen til den våte ingrediensblandingen og rør forsiktig til alt er godt blandet.
- Tilsett de hakkede nøttene hvis du ønsker.
- Fordel deigen i muffinsformer eller i en muffinsform som er smurt og melet.
- Stek i ovnen i 20-25 minutter eller til muffinsene er gyldenbrune og stekte gjennom.
- La muffinsene avkjøles før servering.
Tips
Næringsinnhold
Derfor må du prøve bananmuffins med yoghurt
Dette er en enkel og smakfull oppskrift som passer for alle. De er perfekte for å bruke opp overmodne bananer, og yoghurt gjør dem ekstra saftige og mettende. De er også lett å lage og tar ikke lang tid.
Prøv disse muffinsene i dag – dette kan fort bli dine nye favorittmuffins!

Hilde er en selvlært baker og medgründer av nettstedet Muffinsoppskrift.no. Hun har alltid hatt en lidenskap for å lage deilige og unike muffinsoppskrifter. Hilde er spent og glad for å kunne dele bakeopplevelsene sine og inspirere andre til å bake muffins.