Bananmuffins med blåbær

Er du på jakt etter en enkel og smakfull oppskrift på bananmuffins med blåbær? Da har du kommet til rett sted! Disse bananmuffinsene er fylt med saftige blåbær og er perfekte å servere til frokost eller kvelds.

Oppskriften gir 12 muffins, så her er det nok til hele familie, eller eventuelt noen venner eller kolleger i lunsjen på jobb.

Bananmuffins med blåbær oppskrift

bananmuffins med blåbær

Bananmuffins med blåbær

Denne oppskriften gir deg saftige og smakfulle bananmuffins med en herlig smak av blåbær. De er enkle å lage og passer perfekt som et lite mellommåltid eller som en del av frokosten. Oppskriften gir 12 muffins og tar totalt 40 minutter å lage.
Forberedelse 15 minutes
Steketid 25 minutes
Total tid 40 minutes
Rett Muffins
Porsjoner 12 muffins
Kalorier 180 kcal

Ingredienser
  

  • 2 store modne bananer
  • 1 egg
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 dl vegetabilsk olje
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 dl hakkede blåbær

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader celsius.
  • Mos bananene i en bolle.
  • Tilsett egg, melk, vegetabilsk olje, sukker og vaniljesukker til bananene og rør godt sammen.
  • I en annen bolle, bland hvetemel, bakepulver og salt.
  • Tilsett melblandingen til bananblandingen og rør til det er godt blandet.
  • Tilsett hakkede blåbær og rør forsiktig inn i deigen.
  • Fordel deigen i muffinsformer (bruk papirformer eller smør formene).
  • Stek muffinsene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte.
  • La muffinsene avkjøles før servering.

Tips

Du kan også bruke frosne blåbær i oppskriften.

Næringsinnhold

Calories: 180kcalCarbohydrates: 27gProtein: 2gFat: 7g
Har du prøvd oppskriften?Fortell oss hvordan den smakte!
Prøvd denne oppskriften?
Bananmuffins med yoghurt (Kjempegod kombinasjon)

Derfor må du prøve bananmuffins med blåbær

Disse bananmuffinsene med blåbær er en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig. Bananene gir muffinsene en saftig konsistens, mens blåbærene gir en frisk smak.

De er enkle å lage og passer perfekt til frokost eller som et lite mellommåltid. De er også et godt alternativ til tradisjonelle søte kaker, da de inneholder mindre sukker og er mer næringsrike takket være tillegget av bananer og blåbær.

De er også enkel å ta med på tur ute i marka en vakker søndag, eller å ha som et lite mellommåltid på jobben. Prøv dem, for du kommer neppe til å angre!

mona nilsen - skribent hos muffinsoppskrift.no
Muffinsekspert | + posts

Mona er en lidenskapelig baker og medgründer Muffinsoppskrift.no. Hun har bakt siden hun var liten jente og har alltid hatt en spesiell forkjærlighet til muffins. Hun er glad for å dele favorittoppskriftene og baketipsene sine med resten av Norge.